Monday, 24 October 2011

HE'S THE ONE!!!


MUHAMAD HANIF BIN HASAN

a guy who selalu buat i marah2 walaupun hakikatnya i x marah pon...
selalu buat i senyum kambing sorang2...
selalu buat i gelak2 sampai tak ingt DUNIA...
selalu buat i merajuk n buat muncung panjang sedepa....

he is really PRECIOUS for me...
bagilah harta berkoyan2..
i tetap akan pilih si jantung hati ni...

before i meet him...
my life was like terumbang-ambing...
because my previous BF never care about my personal life...
he only care about mu CURANGNESS...
(haha...vocab baru!!! dah2...xnak buat ketupat kat sini...)

after i meet him...
i feel that my life is fully completed enough...
bukan nak bodek...
tp hakikat..
he always remind me about everything...
solat...
my responsibilities towards my family..
my attitude towards others..
pendek kata...
he's the perfect husband-to-be la!!!

i bukan nak kutuk2 BF sesapa..
it just that...
BF org lain lebih senang tgk GF dia..
tayang rambut kat org ramai...
( ingat u model iklan shampoo ke nak free hair???)
terkinja2 mengalahkan anak kera..
(mcm la u sorg ada BF sampai nak buat drama FASHA SENDAT kat org ramai)
in and out kat club mlm
(eh..parent u tau ke u g clubbing mlm2???)
n mcm2 la yg seangkatan dengannya...
xnak la ckp lebih2..
i respect sesangat bila si dia tegur i..
walaupun memang PANAS MENGGELEGAK hati ini..
tp bila difikirkan balik..
memang btul jgk kan b??
haha..

i pun terharu jgk bila si dia x malu nak jumpa my parent...
ALHAMDULILLAH...
my parent pun suka si dia...

walaupun pernah suatu ketika..
hubungan yang terjalin putus secara tiba2..
jgn sangka panas sampai ke petang...
i mengaku semua yg berlaku is my fault...
SYG MINTA MAAF, B...
(buang yg keruh,ambil yg jernih je....)

penat menunggu 1 sem...
ALHAMDULILLAH...
bukan semua penantian itu satu penyeksaan...
kdg2 penantian itu manis jgk...
sbb dari apa yg terjadi....
i blaja sesuatu...
HARGAI APA YG KITA ADA...
and the most important is..
JANGAN CURANG!!!!
**to be continue...


sudah puas i merapu hari nie...
lain hari i merapu lagi...



PS : I LOVE YOU SO MUCH!!!

bukan jiwang semata-mata....

Kita kena ingat

CINTA bukan pada ‘couple’
CINTA juga bukan pada ‘I you’
CINTA tak terletak pada ‘I miss you’
Dan CINTA bukan pada ‘can I touch you’
Kerana itu semua CINTA nafsu semata-mata




Bicara CINTA suci itu akan terucap saat lafaz ijabkabul dilafazkan
Ketika itulah tujuan CINTA menjadi kerana ALLAH





*semoga kita disatukan dalam ikatan yang sah...AMIN....*




PS : I LOVE YOU SO MUCH!!!

Sunday, 16 October 2011

renung-renungkan, dan selamat beramal...


~ WAHAI LELAKI ~

Jika benar kau kasih & cintakan wanita itu
• Bawalah dia ke jalan Allah
• Nasihatilah dia
• Perbetulkan kesilapannya
• Jagalah dia dgn baik
• Kasihanilah dia
• Lindungilah dia
• Berilah kasih syg padanya
• Hargailah dia
• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya
• Bersabar dengannya
• Terimalah & cintailah kekurangannya
• Jadi IMAM terbaik & redhalah padanya

 
~ WAHAI WANITA ~

Jika benar kau kasih & cintakan lelaki itu
• Setialah kepadanya
• Hormati kepadanya
• Mencintainya sepenuh hati
• Berlaku jujur kepadanya
• Sentiasa disisinya
• Hargailah dia
• Jagalah maruahnya
• Bersabar dengannya
• Terimalah & cintailah kekurangannya
• Jadi seorang ibu yang mithali kepada anak2nya




PS : I LOVE YOU SO MUCH!!!